Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag of wil je graag meer informatie over letselschade? Neem dan vooral contact met ons op. Onze letselschade juristen staan klaar om je te helpen.

Contactgegevens:
Telefoon: 035 203 2275
E-mail: info@wijsletselschade.nl
Laat een terugbelverzoek achter

Direct contact via whatsapp Check je recht op letselschade

Wijs is met meer dan 20 jaar ervaring superspecialist in de afwikkeling van jouw letselschadezaak na een bedrijfsongeval of verkeersongeval.

mr. inkie Stoop – eigenaar Wijs Letselschade


Contactgegevens

Geopend op werkdagen van 9:00 tot 18:00 uur.

Hoofdkantoor
Torenlaan 15
1251 HE Laren

Postbus 125
1260 AC Blaricum
T 035 887 8266

Locatie Rotterdam
Admiraliteitskade 93a
3063 EH Rotterdam
T 010 200 1882

Locatie Heerde
Elburgerweg 24
8181 EN Heerde
T 0578 618 788

KvK 11066759
BTW 817083121.B01
IBAN NL56 ABNA 0251 854 620


Lees hier de ervaringen anderen

Neem contact op

Laat een bericht achter en wij nemen dezelfde werkdag contact met je op. 


Liever mailen?

 

Wat kan Wijs voor jou betekenen?

  • Wijs biedt gegarandeerde kosteloze rechtshulp
  • Wijs komt bij je langs
  • Wijs regelt voorschotbetalingen
  • Wijs neemt alle papierwerk uit handen
  • Wijs behaalt het maximale resultaat

Neem contact op

Over ons

Vaak denkt men dat letselschade gaat over kosten zoals huishoudelijke hulp of vervoerskosten, of om smartengeld. En natuurlijk is dit ook deels waar. Maar achter letselschade gaat eigenlijk een andere vraag schuil: wat is de impact van de schade op jouw leven en wat is er voor nodig om je leven weer in goede banen te leiden?

Meer over ons

“Ze nemen alle zorg uit handen omtrent de verzekering en schade afwikkeling”

Willem

Gemiddeld beoordeeld met een 9.6
Lees meer ervaringen

Veelgestelde vragen

Letselschade is de schade die je lijdt als je gewond raakt bij een ongeval of voorval waarvoor iemand anders aansprakelijk is. Letselschade bestaat uit materiële schade (alle schade die je lijdt door het ongeval en kosten die je maakt) en immateriële schade (smartengeld).

Meer lezen

Aansprakelijkheid is niet hetzelfde als schuld. Als iemand schuldig is aan een ongeval, zal hij meestal ook aansprakelijk zijn. Andersom geldt dat niet altijd. Je kan aansprakelijk zijn voor een gebeurtenis zonder dat je hieraan schuld treft. Dat is bijvoorbeeld als je wordt gebeten door een hond. De eigenaar is dan altijd aansprakelijk, ook al blijkt dat hij er niets aan kon doen. Ook een werkgever is vaak niet zelf schuldig aan een ongeval op de werkvloer maar meestal wel aansprakelijk.

Meer lezen

Of je nu gewond raakt door een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of ander voorval, zorg er in ieder geval voor dat je alle gegevens noteert van degene die het ongeval heeft veroorzaakt zoals naam, adres, emailadres, telefoonnummer en kenteken. Ook de namen en telefoonnummers van getuigen kunnen belangrijk zijn.

Verkeersongeval

Bij een verkeersongeval is het belangrijk dat je samen met de andere partij het schadeaangifteformulier invult en, als dat om wat voor reden ter plaatse niet lukt, de politie inschakelt.

Bedrijfsongeval

Voor een werkgever bij een bedrijfsongeval is het belangrijk dat hij een ongevallenrapport opstelt waarin staat vermeld wat er is gebeurd en zo nodig de arbeidsinspectie inschakelt.

Voor alle andere praktische zaken die geregeld moeten worden kan je contact opnemen met een belangenbehartiger die dit voor je uit handen kan nemen.

Meer lezen

Nee, dat is het niet. Sterker nog, de hulp is voor jou kosteloos. Als je namelijk een ongeval overkomt waarvoor iemand anders aansprakelijk is, is in de wet vastgelegd dat je een professionele belangenbehartiger mag inschakelen en de kosten moeten worden vergoed door de aansprakelijke partij, dat is meestal de verzekeraar van de tegenpartij.

Meer lezen

Hierover kan je afspraken maken met jouw belangenbehartiger. Bij Wijs is het zo dat als wij jouw letselschade aannemen, wij nooit kosten bij jou in rekening brengen.

Meer lezen

Het is misschien fijn om te weten dat als je ons belt, je direct bij ons terecht kan voor een eerste advies. Dit is natuurlijk kosteloos. Ook al heb je maar één vraag, je kan ons altijd bellen. Als wij samen met jou besluiten dat je onze hulp goed kan gebruiken, gaan wij direct voor je aan de slag. Wij nemen dan in overleg met jou contact op met de tegenpartij en gaan samen in kaart brengen wat voor hulp je op dat moment nodig hebt. We kijken wat de kosten zijn die je maakt en vragen hiervoor een voorschot aan. Vervolgens bespreken we het verdere traject en wat je precies kunt verwachten. Wil je meer weten over het letselschadetraject? Bekijk dan ook onze animatie of Wijswijzer letselschade.

Meer lezen

Als jij gewond raakt bij een ongeval waarvoor iemand anders aansprakelijk is, wordt in de regel alle schade vergoed die jij lijdt. Denk hierbij aan kosten die je zonder het ongeval niet had hoeven maken, zoals reiskosten, medische kosten, kosten van aanpassingen in je huis, kosten die je maakt omdat je hulp moet inschakelen, extra studiekosten enz. Maar ook schade die je lijdt omdat je salaris niet volledig wordt betaald, je overuren mist, je inkomen als zzp’er wegvalt of er minder inkomen is doordat bijvoorbeeld je omzet wegvalt.

Naast de materiële schade, heb je ook recht op een vergoeding voor immateriële schade, ook wel smartengeld genoemd. Deze komt boven op de materiële schade.

Meer lezen

Smartengeld is vaak een klein onderdeel van de volledige letselschade. Dit is een vergoeding voor alle ongemak, ellende, pijn die je door het ongeval lijdt. De smartengeld bedragen in Nederland zijn vrij beperkt. Gelukkig wordt wel alle schade vergoed die jij concreet lijdt door het ongeval. Dat staat los van de smartengeldvergoeding.

Meer lezen

Vaak hoor je in de media dat de afwikkeling van een letselschade soms wel jaren kan duren. Hoe lang de afhandeling duurt, is voor een groot gedeelte afhankelijk van jouw herstel. Als je na een paar weken al hersteld bent van jouw verwondingen, dan kan jouw letselschade hierna snel worden afgewikkeld en is het letselschadetraject kort. Er zijn alleen helaas ook veel letselschades die vele ernstiger gevolgen hebben, denk bijvoorbeeld aan iemand die door een ongeval in een rolstoel terecht komt. In dat geval heeft het ongeval een ongelofelijke impact op iemands leven. Om dat leven met elkaar opnieuw vorm te geven kost tijd en in zo’n geval kan het letselschadetraject jaren duren.

Meer lezen

Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen. Na een ongeval komt er veel op je af en weet je niet waar te beginnen. Zeker niet omdat je dit, als het goed is, nog nooit hebt meegemaakt, er allerlei vragen door je hoofd heen spoken terwijl je je vooral wilt richten op je herstel. Je kan bij alle vragen, contact met ons opnemen per telefoon, mail, app of chat. Gewoon omdat we je graag op weg helpen.

Meer lezen

Wijs letselschade is niet gespecialiseerd in letselschade trajecten als gevolg van mishandeling of medische missers. We verwijzen we je graag door.

Is jouw letsel veroorzaakt als gevolg van een misdrijf, mishandeling of geweld, dan willen je graag doorverwijzen naar bijvoorbeeld het schadefonds geweldsmisdrijven. 

Is jou letselschade veroorzaakt door mishandeling of medische fouten, dan verwijzen jou graag naar een gespecialiseerd kantoor via www.deletselschaderaad.nl/nkl/;